23. veteranske igre ZVVS Postojna 2024

Vseslovenske 23. veteranske športne igre, ki so potekale v soboto, 8. 6. 2024, v Postojni, so pravo športno srečanje enotnosti, prijateljstva in spoštovanja. Dogodek sta organizirali Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever Slovenija, v soorganizaciji OZVVS Snežnik in PVD Sever za Primorsko in Notranjsko. Na veteranskih igrah je tekmovalo 25 ekip iz celotne Slovenije in sicer v disciplinah košarke, meta bombe, vlečenja vrvi, pikada, šaha, in streljanja z zračno puško serijske izdelave.

Tekmovanje je pokazalo, da šport povezuje in krepi duh skupnosti. Zahvaljujemo se organizatorjem in vsem udeležencem za organizacijo ter doprinos k pestrosti športnega dogajanja v našem kraju. Šport ima moč, da združuje in navdihuje ter nas spominja na pomembnost sodelovanja in solidarnosti. Čestitke vsem tekmovalcem!

(Povzeto po spletni strani ZVVS.)

OZVVS Sevnica je na tekmovanje prijavilo tri ekipe, met šolske ročne bombe, pikado in šah:

pikado – vodja ekipe Franci Selak, Bojan Sorčan, Vlado Cizl in Anton Kovačič,

šah – vodja ekipe Rado Bogolin, Ludvik Cvirn in Marjan Zaman,

met šolske ročne bombe – vodja ekipe Marjan Šalamon, Stane Repovž, Anton Repše in Darko Zelič (rezerva).

Najboljši rezultat in najrazburljivejši vzpon na 3. mesto so dosegli (ob bučni podpori domačih navijačev!!) tekmovalci v pikadu – Franci Selak, Vlado Cizl in Anton Kovačič.

Rezultati

pikado:

 

šah:

met šolske ročne bombe:

Čestitke vsem tekmovalcem!