DOPIS PO POSAVJE VSEM VETERANOM ZVVS IN ENAKO MISLEČIM

 

Številka: RS-16/4

Datum: 30.06.2016

 

 

Pokrajinski odbor VSO POSAVJE

CKŽ 30

8270 KRŠKO

 

Spoštovani!

Zahvaljujemo se vam za vaše vabilo na prireditev ob našem spomeniku, ki bo 2.7.2016 na počivališču Zaloke.

Žal se prireditve ne moremo udeležiti, saj nam Statut in vloga naše organizacije preprečujejo udeleževanje prireditev političnih strank ali njihovih izpeljank v obliki društev.

Naša organizacija združuje vse veterane osamosvojitvene vojne, ki so ne glede na njihova politična in svetovna prepričanja aktivno sodelovali v pripravah in neposrednih obrambnih aktivnostih v času osamosvajanja. Vaše društvo temelji na političnem domoljubju, zato apeliramo tudi na vas, da so vaše vrednote res vrednote slovenske osamosvojitve, domoljubje, ne pa orodje za razdvajanje, izključevanje, kategoriziranje med bolj in manj zaslužnimi osamosvojitelji, obtoževanja in obračunavanja s političnimi nasprotniki in tistimi, ki niso iz vaših vrst. Žal se je ta kultura prenesla tudi med veterane, intenzivneje v času našega srebrnega jubileja, kar nas še posebno žalosti.

V imenu Območnih organizacij zveze veteranov vojne za Slovenijo Sevnica, Krško in Brežice vam želimo prijetno praznovanje in obujanje spominov na pomembno bitko v Krakovskem gozdu, katero bo naša organizacija proslavila letos v jeseni.

V bodoče želimo več strpnosti, brez sovražnih govorov, v iskanjih skupnih interesov in resnice, več ljubezni do bližnjih, čeprav drugače mislečih!

Veteranski pozdrav!

Predsednik PO Posavje: Rudi Smodič